Vilken värmeisolering krävs och passar bäst?

energi som avstår från sitt hus på en värmeisolering, ges bort av överdriven energikostnader pengar. Dock är hon en byggnad eller renoveringsprojekt, är frågan om isoleringen av byggnaden perfekt och naturligtvis hur mycket pengar att investera byggare i isoleringen.

universalmedel för den "bästa isoleringen" inte existerar - den avgörande betydelsen av kraven för klienten och byggprojekt.

prioritering i värmeisolering

Ett isolerings av den övre taket bör göras i princip, alla byggnader. Också på en fasad isolering, isolering av källartaket och en omkrets isolering är byggare inte vill missa även med rehabiliteringsprojekt i ansiktet av höga energipriser och skydd av byggnader i allmänhet. För nya byggnader är en omfattande värmeisolering redan föreskriven av EnEV. Följande tabell ger en överblick över vilka olika typer av isolering kostnader för en genomsnittlig familj hus, dessa är naturligt vid genomsnittspriser.

Tabell 2: Kostnads ​​valda isoleringstyper i en villa

Dämmungsartisolering av oberstenn golv taktaksparreisolering mellan taksparrarkärnisoleringsEIFSomkrets isolering
kostnader / m2 (inklusive installation)40150501590-15060-70

totala kostnaden för en meningsfull isolering

Den totala kostnaden för en meningsfull Mindestdämmprogramm i en villa lägga till upp till summor mellan 7000 och 20000 euro. Naturligtvis måste strukturella egenskaper och val av isoleringsmaterial beaktas.

Tabell 3: Total kostnad för minsta isolations

för ett hus Buildingvilla 140 m2radhus 140 m2hyreshus 600 m2
isoleringstyperkällare tak isolering, skalmur isolering eller EIFS, källare tak isoleringkällare tak isolering, skalmur isolering eller EIFS, källare tak isoleringkällare tak isolering, skalmur isolering eller EIFS
kostnader (EUR)7300 till 22.0007000 till 18.00013000-55000

Hur snart en värmeisolering betala sig?

golvplattor isolering, källare tak eller isolering kärnisolering av fasader har betalat sig i tvärsnitt efter en period av fyra till fem år. I de dyrare EIFS måste tas hänsyn till en återbetalningstid på 10 till 15 år. Vid bedömningen av kostnadseffektivitet och återbetalningsperioden för isolering åtgärder, naturligtvis, spelar deras livslängd en roll: En inbyggd värmeisolering i dag väntas pågå i minst 40 till 50 år.

Kritiska röster för värmeisolering?

I media vid upprepade tillfällen uttryckt grundläggande kritik av värmeisolering under de senaste åren - kritiker hittar alltid en gång att isoleringen är värdelös och ineffektiv eller till och med leda till förstörelse av byggnader av mögel. De facto var här men framför allt - inte alltid rätta - EPS / frigolit isolering i fokus. Mångfalden av tillgängliga isoleringsmaterial inklusive naturlig isolering och EIFS / kompositmaterial baserade på naturliga och ekologiska grunden men också lämnat ut i denna debatt som en differentierad bild av isoleringskraven för byggnader.

värmeisolering: din egen eller expert arbetar

också frågan om hur bra det är att utföra värmeisolering av deras hem i första hand som ett personligt bidrag utgör för många byggare. För vissa isoleringstyper - till exempel omkrets isolering - och montering av EIFS denna variant är i allmänhet utesluten, utan en specialist är det inte. Redan vid första anblicken "enklare" isolering bör dock alltid övervakas av en expert och åtföljs att eliminera fel i isoleringen materialval och utformning av isoleringen. Inför isoleringsarbetet är också en professionell energikonsult vettigt i ramen för isolering och uppvärmning av ett helhetskoncept utvecklas.

Tips & tricksEigenleistungen i värmeisoleringen är inte utesluten, men bör inte avstå från ackompanjemang av en expert i princip. Innan byggnadsarbetet påbörjas rekommenderas ett energikonsult, förutom den optimala isoleringslösningen föreslås ett koncept för uppvärmning av byggnaden.
Dela med vänner

Lämna din kommentar