Ravnom krovu hidroizolacija bitumena

Izgradnja ravni krovovi moraju biti i opet ponovno zatvore u pravilnim razmacima od nekoliko godina. Za mnoge do-it-yourselfers, flat roofing pomoću bitumena je prvi izbor. Ispod ćete naći informacije o tipičnim za brtvljenje tehnike s bitumenom i upute za ravni krov hidroizolacijskih bitumenskih na najčešća tehnika.

bitumena - uvijek je bio tipični ravnim krovom hidroizolacija

bitumen je klasični materijal kada je riječ o ravnom krovu brtvljenje. Tisućama godina ljudi su koristili bitumen za brtvljenje krovova. Unatoč najnovijim tehnikama, kao što su za brtvljenje s tekućim plastičnim ili EPDM folije i ravnog krova brtvljenje bitumena dalje popularni.

Za ravne krovove s bitumenom, možete razlikovati prema tri različite tehnike brtvljenja.

  • zavarivanje bitumenske ploče hladnog polaganje bitumenske ploče
  • punjenje s tekućim bitumenom i zatim bitumenskog membrane polaganje

zavarivanja bitumenskih listova je najšire korišten tehnologija ravne krovove. Stoga ćemo ih raspravljati u sljedećim uputama.

Hladno postavljanje bitumenskih membrana

Hladno polaganje postalo je moguće samo kroz nove tehnike proizvodnje. Bituminizirane membrane nalaze se na donjoj strani s hladnim ljepilom, koje je zaštićeno oblogom za oslobađanje. To će biti uklonjeno i listovi će se držati zajedno s podlogom. Šavovi su također zalijepljeni hladnim ljepilom. Hladno postavljene bitumenske membrane uglavnom se koriste kao parna barijera u daljnjim konstrukcijama.

lijevanje tekućih bitumena s položeni u njemu bitumenske ploče

To je klasični ravnog krova brtvljenje bitumenske ploče desetljećima. Tekući bitumen se izlije ispred bitumenskog lista. Bitumenska ploča se uvlači u njega i gura veći tekući bitumen pred njim. Međutim, ova tehnika se jedva koristi.

upute za ravni krov hidroizolacijski

  • bitumenske ploče za zavarivanje zatvaranje
  • i brtvljenje ploče za zid veze i proboja
  • pogodan plinski plamenik
  • odgovarajuća radna odjeća (topline i otporna na vatru)

prvog pripremnog rada

Možda ćete morati odnijeti laži koje se primjenjuju na mnogim ravnim krovovima s bitumenom hidroizolacija je. Zatim temeljito očistite površinu.

Ovisno o količini posla možete ukloniti postojeći bitumenskih premaza - na primjer, ako želite napraviti veliki ravni krov renoviranje ili pozicije već bili previše gust. Ako samo želite privremeno otkloniti curenje, stari bitumenski sloj također može ostati.

2. polaganje i zavarivanje prvih bitumenske ploče

zamotanog bitumenske ploče uvede polaganje položaj. Donja strana neposredno stoji pred kojom bitumena ulogu koju zagrijati da bitumena omekšava i obveznice i na podlogu. Podnožjem odstranite bitumenski komad listova po komadu.

Svaki sljedeći bitumenski tečaj obrađuje se na isti način. Na prethodno instaliranoj bitumenskoj membrani poravnajte sljedeće na utjecaj.

Nakon što ste položili sve bitumenske membrane, počinje zavarivanje šavova. U tu svrhu, bitumenske membrane opremljene su izvana s posebnim zavarenjem. Oba zavarivanja bitumenskih membrana koje se dodiruju sada zavaraju. Morate raditi vrlo čisto, jer čak i najmanji curenje će imati strašne posljedice i teško je pronaći.

3. Polaganje drugog, a možda i treći sloj bitumena

Sljedeći sloj bitumena ih vlak na isti način na svom ravnom krovu. Međutim, valjkajte bitumenski listovi sada preko onih ispod njih. Naposljetku ponovno spojite spojeve.

4. Brtvene ploče

Brtvene ploče su pod kutem pod pravim kutom i gotovo su podignute na stezaljkama i penetracijama. Zatim se postavlja bitumenska membrana. Mnogi su obrtnici s bojom žestoko obojeni slojem odgovarajućeg tekućeg bitumena.

Savjeti i trikovi Za mnoge krovne tvrtke, polaganje tri sloja bitumena je standard za ravnu krovnu vodonepropusnost. Ovisno o veličini i karakteristikama pojedinog ravnog krova, ali i dva sloja su dovoljna.

Kuća časopis nudi brojne druge članke s ravnim krovom. Tako i na [samogradnju ravnog krova].

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar