Start motorsag - en kort guide

Kjedesagen må læres og mange ting må tas hånd om. Hvordan starte en motorsag riktig, og hva du alltid bør gjøre, les denne veiledningen. I tillegg må hvilke sikkerhetstiltak som alltid følges. Immer Kontroller alltid før du starter

Kontroller noen ting før kjedesagen starter:

nok drivstoff i riktig blandingsforhold i saga?

  • kjedeolje fylt?
  • kjedestramming okay?
  • guide rail i rekkefølge? Gjør denne rask sjekken før hver start den beste vanen. Dette unngår ulykker og skade på motorsagen, og du kan gjøre arbeidet med motorsagene raskt og uten problemer.
  • Muligheter for å starte

Du må skille mellom forskjellige starttyper når du starter motorsag:

kaldstart fra varm start

bunnstart

  • kneet starter
  • Å starte en motorsag fungerer vanligvis det samme for alle modeller. Hvis kaldet starter (det vil si at motoren er kald ELLER ikke var i drift i lang tid), bør en grunnstart normalt utføres. Varmstart er lett og kan også utføres som en knestart, vanligvis er det ikke behov for choke. Vær alltid oppmerksom på mulige høye temperaturer på katalysatoren (hvis tilstede) for å unngå skade.
  • Jordstart - steg for trinn

1. Parkering og klargjøring av motorsag

Park motorsagene på bakken slik at den er så nivå som mulig. Utfør sikkerhetskontrollen som er forklart ovenfor.

2. Forberedelse for å starte

Trykk brennstoffpumpen en eller to ganger, hvis en slik pumpe (gummiblære) er tilstede. Vælgeren må da stilles til "choke" -posisjonen. Direkte fra tomgang, kan du bare slå på saga når motoren allerede er varm.

3. Start

Legg foten i håndtaket og stram startkabeln til en merkbar motstand. Trekk deretter hardt på startstangen, så vertikalt som mulig oppover. For det meste er det flere forsøk på å starte. Når motoren starter, settes den til tomgangsstilling (eller halvgass, hvis den er til stede) og til slutt starter motorsagen.

Tips og triks Hvis motorsagen ikke starter, bør du ta de nødvendige tiltakene umiddelbart. Kontinuerlige mislykkede forsøk på å begynne å skade motorsag og føre til høy slitasje. Du bør unngå dette så mye som mulig.

Del med venner

Legg igjen din kommentar