Nagib ravnog krova - tako velika mora biti

Kao i kod većine krovnih oblika, gotovo je sve moguće čak i sa ravnim krovom. No, da li apsolutno ravni krov ima smisla, ako se misli na visoke zahtjeve na izolaciju i brtvljenje, upitno je.

nagib zakazati ravni krov

Čak i pri odabiru sustava za krovne odvodnje, te bi trebao biti u skladu s točno preporučene padini koji tvrdi proizvođač.

Preporučeni nagib ravnog krova može varirati ovisno o uporabi bitumenskih membrana, PU izolacijskih sustava ili plastičnih listova.

ravnog krova - nagib na prvi pogled

Maksimalni gradijent ravnim krovom u Njemačkoj je vrlo visoka, što je realno, kao, lik za Austriju. Zbog toga imamo ovdje navedene.

  • minimalni pad 2 posto ili 1,1 stupnjeva
  • Preporučeni nagib 5 posto ili 2,9 stupnjeva
  • maksimalno skale Njemačka 44 posto ili 25 stupnjeva
  • maksimalni nagib Austrija Odaberi 8,8 posto ili 5 stupnjeva

krovište kako bi se slagala nagib

jednostavan princip na padini Što više zglobova i šavova ima krov, veća je nagib za ravni krov.

Dichtbahn zahtijeva niskim obroncima

Dakle, morate nazvati za EPDM brtvene folije koji nema šavova u najboljem slučaju, naravno, znatno niža posjekli oko pet posto, odnosno za oko tri stupnja.

bitumenske ploče su zavarene

Budući da su bitumenske ploče zavarene na krovu mora biti jer nema dovoljno široka ploča materijala, jaz u apsolutnim minimumom slučaju trebao biti i na pet posto. Preporuča se nešto viši gradijent.

Krovne pločice za ravni krov

Naravno, krovne pločice na ravnom krovu imaju najveći broj spojeva. Dakle, voda ne radi ispod tava, nagib bi trebao biti veći nego što je zapravo slučaj s ravnim krovom.

Neki proizvođači nude određene ravne krovne pločice, koje bi već trebale raditi s visinom krova od sedam posto ili više.

Savjeti i trikovi dok je sasvim adekvatna za normalan žlijeb na strmom krovu da vidi u jesen opet za pravo, morate ga imati, ako se voda ne može slobodno ocijede na ravnom krovu, kad god je to moguće jednom oku.

Samo nekoliko lišća mora biti saveznik i jedan je od procesa već blokiran. Stoga biste na svakom izljevu trebali pričvrstiti veliki prozor za zaustavljanje lišća.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar