Slipvastheid op tegels

Tegels hebben ongetwijfeld vele voordelen. maar een van de belangrijkste nadelen van tegelvloeren zijn de problemen met het risico van uitglijden en de vaste tred van betegelde vloeren. Wat kan gedaan worden tegen het risico van slippen van de bodem, die vloeren anti-slip en die ongevaarlijk, kan gevonden worden in dit bericht.

Slipweerstand en reinigingsinspanning

Voor alle vloerbedekkingen zijn slipweerstand en reinigingsinspanning twee elkaar uitsluitende eigenschappen.

Hoe gladder een oppervlak, hoe gemakkelijker het is om schoon te maken. Omgekeerd zijn ruwere vloerbedekkingen veel meer antislip dan gladde oppervlakken, vooral als ze nat zijn.

Een compromis tussen de twee eigenschappen kan altijd slechts een gedeeltelijke oplossing zijn. In de meeste gevallen, als je zekerheid wilt hebben, moet je leven met de iets hogere schoonmaakinspanningen.

Verschillende types commissie

Als het gaat om het professionele oordeel van de slip weerstand van tegelvloeren, heb je altijd een verschil in de aard van de inspectie te maken. De antislip hangt er sterk van af of de tegelvloer met schoeisel of blote voeten wordt betreden.

Controleren op slipweerstand gebeurt altijd op het zogenaamde hellende vlak volgens een nauwkeurig gedefinieerde technische verificatieprocedure. Het resultaat is de zogenaamde slipweerstandsklasse, die in de standaard is gedefinieerd.

non-slip klassen

De slipweerstand van tegels wordt bepaald met behulp van een gestandaardiseerde procedures voor de beoordeling, de resultaten leiden tot de non-slip klassen, waarin u de tegels te kopen kan zien. Rut De slipweerstandsklassen worden aangeduid door de letter R en een numerieke waarde. Ze variëren van R9 tot R13

klasse R9 - zeer lage slipweerstand

  • klasse R10 - normaal slipweerstand
  • R klasse 11 en klasse R12 - verhoogde slipweerstand
  • klasse R13 - zeer hoge anti-inflammatoire werking
  • een risico in zogenaamde natte barefoot gebieden zoals zwembaden of sauna's. Hier is speciale aandacht besteed aan een hoog antislip ontwerp van tegels. De huidige standaard maakt onderscheid tussen drie soorten gebieden (A - C), elk met een verschillend sliprisico.

Geldigheid van de skid-weerstandsklassen

Skid resistance-klassen moeten wettelijk alleen in commerciële gebieden worden beschouwd. Voor de privésector zijn deze klassen niet van toepassing.

Er moet echter aan worden herinnerd dat u aansprakelijk kunt worden gesteld als de verhuurder. Als bijvoorbeeld een gast van het huis op een betegelde loopbrug naar een kelder sauna valt, en het is bewezen dat de tegels niet voldoende antislip waren voor dit toepassingsgebied, dan kunt u als huiseigenaar ernstige problemen hebben.

In het belang van de veiligheid, moet je daarom bijzondere aandacht besteden aan kwetsbare gebieden met een hoge slipweerstand.

Afdichtingen

Porseleinen steengoed tegels zijn over het algemeen antislip in de gewone versie. Dit verandert echter door een geschikte afdichting, evenals met reeds af fabriek aangebrachte oppervlaktebekledingen van de tegel. Ook kan het impregneren van de tegel, zoals bij buitentoepassingen, problematisch zijn in termen van slipweerstand.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter