Tavler: Guides

Skifer er et byggemateriale, der har været kendt siden oldtiden, og har været brugt i mange århundreder. Mørke skifer spiller fra oldtiden en vigtig rolle for tagdækning samt til beskyttelse af facaden fra vejret, i de seneste år, naturskifer er igen meget på mode.

skifer og skifer

skifer produceret geologisk fra mudstone under højt tryk og ved høje klippeformationer temperaturer. Eftersom der i denne proces lermineralerne langs hævede overflader opløsning - deraf plade som lagdeling af skifer omrørt. Skifer er nu skåret ud automatisk med diamant save og blokke fjernet. Yderligere behandling udføres derefter ved at opdele og dressing skifer blokke cirka 5 millimeter tyk plader af skifer, der kan generelt anvendes til at være i nogle tilfælde også forarbejdet yderligere. Da skifer er et sedimentbjergarter, er det særligt modstandsdygtig mod vejrliget. Som en bestyrelse skifer finder han derfor i entreprenørkørsel. Skifer er ofte udvindes i Tyskland.

anvendelser af skifer

De nedbrudte tavler er i dag - som plejede at være - anvendes hovedsageligt i husbyggeri. ved siden af ​​det var inden indførelsen af ​​store industrielle papirproducerende og skifer tabletter til at skrive endnu en af ​​de vigtigste anvendelser for minerede skifer, men i dag denne type anvendelse spiller praktisk talt næppe tal ikke noget. På området for boligbyggeri er skifer specielt til at dække tage og til kan bruges til beskyttelse af facader mod vejrliget. Naturskifer er ekstremt holdbart det, og ofte næsten helt intakt efter hundreder af år. Især i de tidligere sædvanlige bindingsværkshuse var beskyttelsen, tilbød skifre i facaden, i virkeligheden afgørende for holdbarheden af ​​huse. I dag er der igen en tendens til naturmateriale skifer som beskyttelse facade, som også har en meget tidløst look. det bruges i dag ikke længere anvendes til kommercielle eller offentlige bygninger, men i stigende grad mere almindeligt for private boliger. Noget mindre almindelige er også produkter til indendørs brug, såsom skifer fliser eller vægbeklædning lavet af skifer, foruden er lejlighedsvis bruges i særlige byggeprojekter og skifer beklædning. Lær de kendte gamle design til trapper, bordplader, fodpaneler og mursten fra skifer også ved siden af ​​det i de senere år en betydelig vækkelse, især da ægte, økologisk genvundet Naturbaustoffe.

Produkter

skifer tagskifer i form af dens pris-ydelsesforhold, et meget fordelagtigt materiale, som også kan opnås meget økologisk i boliger. Afhængigt af hvilken type af tagmateriale, er der forskellige typer af tagskifer - Resektion, rektangulære skabeloner spids vinkel eller endda den såkaldte gamle tyske stil, der dækker hver kræver passende formede tag tavler, en rolle, som taghældningen spillet. Den Dackdeckung skal køres på hver enkelt sag af en kompetent håndværker for at sikre korrekt dækning.

Inden for vægbeklædning, det andet hovedområde for anvendelsen af ​​skifer, der bruges både i nybyggeri og i renovering af gamle bygninger, ikke kun den beskyttende virkning af de tavler at bære, men også den gode ventilation af facaden, hvilket er betydeligt bedre sikret ved tavler som i mange andre udformninger. Her også levetiden og den høje økologiske værdi skifer spille en rolle.

dimensionerne er på den ene side vigtigt for prisen på tavler og skifer helvedesild, på den anden side, tykkelsen af ​​skifer. og formning. Enkle tavler i foranstaltning 30 x 20 cm for facaden dækning vil være omkring 2 - 3 i euro, men kan også være meget højere afhængigt af skifer materiale og dimension. Taget det afhænger primært af sikkerhedsstillelse - i såkaldt "vilde dække" prisen per kvadratmeter er omkring 140 euro, mens der kan forventes per kvadratmeter i den gamle tyske dækning normalt omkring 80 euro - prisforskellene er her så markant godt. De bedste varianter på taget er Resektion og rektangulære varianter, der normalt forårsager priserne per kvadratmeter på 45 til 60 euro.

Indvendigt er priserne konsekvent højere - især med skifer fliser der er en betydelig prisforskel mellem frost og frost-bevis skifer fliser. For vindueskarme, trappe og vægbeklædning er priserne normalt baseret på den anvendte type skifer, dimensioner og tykkelse - specielle designs er normalt meget højere priser.

skifer som økologiske materiale

er i dag mange kunst materialer til rådighed, som, selv om stærke, men forbruge i deres produktion ofte store mængder af naturressourcer og repræsenterer alarmerende fald lige i konstruktionen. Især i økologiske termer, men naturlige byggematerialer er meget mere fordelagtige, endnu mere, hvis de kan udvindes og forarbejdes lokalt. Som sten er skifer et rent naturmateriale, der kun skæres ind i den ønskede form industrielt, så skovens økobalance er yderst positiv. På grund af den fremragende holdbarhed genereres næsten ingen affald, og i så fald kan de bortskaffes eller genbruges uden problemer, da det kun er almindeligt rock.

skifer selve

Når det kommer til tagskifer, skal have lov til at arbejde eksperten i hvert fald - routing instruktioner, som kun den DIN det allerede giver, er lejlighedsvis i hele komplekse og nødvendigvis kræver erfaring at faktisk korrekt og holdbar Opnå dækning. Her skal du kun fungere som en boligforbedring, hvis du har passende viden.

Dette er dog anderledes i facader - hvis det ikke handler om specifikke mønstre eller ornamenter, kan du nemt installere skiferfliser selv. Især når det kommer til ældre bygninger, hvis facader vil blive dækket med skifer fliser, du kan gøre at tænke på en isolering, der er placeret under de tavler - i disse tilfælde, du kan bygge en simpel ventileret facade ved hjælp af en modholdslægterne. Selv den normalt går med nogle færdigheder problemer selv.

I enklere tilfælde, hvor det handler om beklædning af alene facaden, skifer naglet i almindelighed. Typen af ​​dækning kan være anderledes her - specielt klassisk er skalaformen, som har en vis lighed med det gamle tyske dæk på taget. I facaden alle tavler har samme højde og samme bredde, mens de er af forskellig størrelse på taget, jo højere op på taget af den mindre. De tavler til facaden er simpelthen naglet den klassiske mønster overlejret, alternativt kan de fastgøres med beslag i nogle typer af installationen.

I moderne bygninger kan du også stole på det rektangulære dobbeltdæksel - det betyder frem for alt et klart og tidløst udseende, der ser meget diskret ud. Minimum dækningen afhænger af skifer, den foreskrevne højde dækning er 60 mm. Her, alternativt, enten hæftet eller skruet. Kører som trukket dækning, mens brugen af ​​materiale er mindre.

Den billigste løsning er universaldækslet - enten fra højre til venstre eller i modsat retning.

Skifer er et naturkvalitet af høj kvalitet og en kombination af tradition og tidløs elegance, som også er egnet til tagdækning og facadebelægning af private hjem. Især i området ved tagbeklædningen den fremragende pris-ydelses-forhold spiller en stor rolle i facaden dækker især den fremragende beskyttelse af facaden fra vejret, den enorme levetid og ufølsomhed af skifer og gode ventilation karakteristika for en skæv arv dækning. Når du bruger skiferfliser indendørs, er den tidløse elegance og holdbarhed af skifer vindueskarme, trin, fliser og vægbeklædning særdeles overbevisende.

Hvor holdbar er skifer?

I tidligere tider, især offentlige og kommercielle bygninger var beskyttet med skifer vægge, ved siden af, over alle, bindingsværkshuse, der på grund af deres konstruktion normalt meget vejr-følsomme facader. Skifer dækning var derefter - primært på grund af manglende andre byggematerialer - meget langt almindelige. i historiske bygninger renovering af skifer facader ofte efter flere hundrede år alene nødvendigt, fordi neglene bruges til at fastgøre tavler rust: Her også den enorme holdbarhed af skifer shows. Skiferene er stadig helt intakte. Med god kvalitet skifer kan forventes fra en holdbarhed i hundreder af år her, som mange historiske bygninger bevise i dag.

Del med venner

Forlad din kommentar