Dakraam met dakbalkon - een luxueuze oplossing

Als u uw dakraam wilt opwaarderen, kunt u ook overwegen om een ​​kleine dakloggia te plaatsen. Welke reeds afgewerkte oplossingen er zijn voor wat ze kosten en waar je op moet letten, lees hier.

Bouw van de dakloggia

Dakloggia

Bouw van een dakbalkon

Als er meerdere dak-tot-plafond dakramen naast elkaar zijn geplaatst, kan ook een balkon met een vast dak voor de ramen worden geïnstalleerd. Het kan worden betreden via de kamerhoge ramen, optioneel alleen via een enkel raam.

Voorbeeld van de fabrikant

De fabrikant VELUX biedt afgewerkte dakloggia's en balkons op het dak. Ze kunnen net zo eenvoudig worden geïnstalleerd als een dakraam, maar zijn begrijpelijkerwijs duurder.

Een eenvoudige raambrede dakloggia kost VELUX vanaf ongeveer 3000 EUR, dakbalkons zijn afhankelijk van de breedte nog duurder en bestaan ​​uit combineerbare afzonderlijke elementen. Dach De dakloggia wordt ook op de markt gebracht onder de naam VELUX Convertible. Het is bij Velux of 94 cm of 114 cm breed. Op een geschikte dakhelling tijdens de installatie moet er op gelet worden.

Veiligheidsaspecten

Tweede vluchtweg

Dakbalken en daktrechters kunnen een belangrijke tweede vluchtroute zijn. Als de trappen brandend of rokerig zijn, kun je nog steeds naar de dakuitgang ontsnappen en van daaruit worden gered. Dit betekent ook een belangrijk veiligheidsvoordeel.

Ouderlijk toezicht

Vooral met kleinere kinderen moet u letten op voldoende ouderlijk toezicht. De kamerhoge dakramen en de uitgangen kunnen ook door kinderen worden bediend, die vervolgens onbeheerd op het balkon of de loggia kunnen klimmen. Er is een hoog valrisico. Auf Er moet in ieder geval voor worden gezorgd dat de veiligheid van kinderen toereikend is. Er zijn verschillende mogelijkheden die het voor het kind onmogelijk maken om de raamkruk te bedienen. Om dakramen te beveiligen, kunnen alle conventionele raambeschermers voor kinderen worden gebruikt.

Gebruik van de ruimte

Een dakbalkon is een uitstekende manier om verstandig gebruik te maken van ongebruikte kamers op het dak. Omdat dakbalken zich bevinden in de reeds ongebruikte lagere delen van het hellende dak, gaat er geen leefruimte verloren via het dakbalkon. Dach De dakloggia is slechts een extra functie voor gewone dakramen en creëert ook een balkon met uitzicht en frisse lucht voor kamers onder het dak. Afhankelijk van de geselecteerde vensterbreedte kunt u comfortabel op de uitgang staan ​​of zelfs gaan zitten.

Een bijkomend voordeel is de hoge daglichtopbrengst in lofts door de kamerhoge ramen. Dakvensters bieden, in tegenstelling tot gewone, verticale ramen van hetzelfde formaat, bijna drie keer zoveel lichtuitvoer. Dit voordeel kan een aangename, lichte sfeer creëren op zolders en penthouses. Een balkon met frisse lucht is beschikbaar op hetzelfde moment.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter