Tagvindue: Varmeisolerende glas for at forhindre værelserne i at blive opvarmet

Solbeskyttelsesglas Funktion

Disse stoffer i glasset absorberer solstrålingens energi og slipper det derefter udad. Effektiviteten af ​​disse vinduer kan variere afhængigt af typen og mængden af ​​blanding.

Refleksionslinser

Reflekterende solbeskyttelseslinser er forsynet med en speciel reflekterende belægning. Belægningen kan enten reflektere i det infrarøde område (kun varmestrålingen) eller i det synlige område (ekstra refleksbeskyttelse). Filme Film af metalliske halvledere anvendes normalt til belægningen. Belægningstykkelsen er så tynd, at den normalt er umærkelig for det blotte øje.

Kan skiftes glas

De seneste år er flere og flere omskiftelige glaselementer på vej til markedet. Produktionsteknologierne og produktionsomkostningerne for dette glas er allerede blevet væsentligt reduceret.

Ikke desto mindre er priserne stadig langt over konventionelle briller. I nogle tilfælde koster dette "Smart Glass" specialglas op til 700 EUR pr. M², afhængigt af typen af ​​konstruktion og vinduestørrelse.

Funktionelle

Skiftelige ruder består af to laminerede ruder, mellem hvilke der er en tynd film af termokromisk eller elektrokromisk glas.

Termokromisk glas kan automatisk skifte sig til glasovergangstemperaturen, elektrokromglas kræver lave strømme til pletter og misfarvning.

Da spændinger mellem 1 og 3 volt normalt er tilstrækkelige, er der nok batterier til at producere spændingen. Elektricitet er kun nødvendig under farvningen eller affarvningen. Derefter kan systemet forblive deaktiveret.

Nyere briller har allerede et trinvis kredsløb. I op til fem trin kan varmestrålingen reduceres mellem 30 og 90 procent.

Effektivitet

Med solgardiner afhænger effektiviteten af ​​typen af ​​glas. Derudover tilbydes solbeskyttelsesbriller med forskellige effektivitetsgrader til at opfylde forskellige krav og installationssteder. For effektiviteten er den såkaldte g-værdi (total energioverførsel) afgørende. Dette er den værdi, der kvantificerer, hvilken mængde solenergi der stadig kan komme ind i lokalet. Jo mindre g-værdien er, desto højere er solcreme effekten. For moderne briller ligger disse værdier mellem 0,18 og 0,48, mens varmeisolerende ruder har noget højere værdier på ca. 0,6.

Særlige solbeskyttelses- og varmeisoleringsfolier giver meget den samme beskyttelse til meget lavere omkostninger.

Ulempen ved termisk isolering glas i tagvinduet er, at solstråling ikke kan bruges til at understøtte vinteropvarmning. Her er frem for alt en betydelig fordel ved omskiftelige briller.

Del med venner

Forlad din kommentar