Lister för värmerör: prima täcka

renovering pågår i många äldre byggnader fortfarande värmerör längs väggen - för att de fula rör täcka det finns särskilda socklar. Även baseboard-kanaler kan vara berättigade till detta. Vad är här och var du ska få det, läs här.

lister trunking kontra tubecovers

För den privata sektorn finns det vanligtvis så kallade pipe beklädnad - golvlister, som är gjorda speciellt för att täcka längs väggströmvärmerör.

teorin kan därmed också trimma system för kommersiellt bruk sektorn, men påminner visuellt stora kabelkanaler, och de flesta är bara tillgängliga i vanligt vitt. Ett intressant kombinationssystem för uppvärmning och kabelläge kommer från tillverkaren Rehau AG.

Å andra sidan, inom den privata sektorn hittar du rörfodringssystem i nästan alla vanliga plastdekorer för plintar. Men de är oftast lite dyrare och i vissa fall lite mindre lätta att montera än vanliga plintar.

fördelar med plast golvlister för värmerören

  • göra öppna värmerör helt enkelt osynliga
  • stabil i kommersiella system, och med elektriska uttag kan monteras
  • inte bara som en täckmantel för värmerören, samt en kabelkanal som används

Priserna

Remsorna, vilket innebar för den privata sektorn är ofta upp till 8 euro per linjär mätare - kommersiella system är ibland betydligt billigare här.

källor på Internet

  • rehau.de Den välkända tillverkare erbjuder sitt eget system både för att täcka av värmerör och kabelläggning inom industrisektorn.
  • amazon.de Också i Amazonas hårdvaruaffär finns det några erbjudanden.
  • superleisten.de Butiken erbjuder bland annat rörstrimmer för den privata sektorn i många decors.

Hur du kan spara kostnader

De enklare kommersiella systemen är inte så trevliga, men oftast billigare och ofta mycket stabila. Om du vill ha en mer visuellt tilltalande lösning, måste du oftast ta till de dyrare hemmabaserade rörfodersystemen.

Tips & TricksSee specifika leverantörer av baseboards, om de inte har rörföremål som erbjuds också. Ofta finns det också speciella basplattor med tillräckligt djup för dig. Annars kan du också byta till en lämplig träpanel, om det låter sig.
Dela med vänner

Lämna din kommentar