Sifon - hvilken højde?

Der er langt flere standarder i badeværelset end du måske tror ved første øjekast. Planlægning af bad er således et - ofte ikke lidt kompliceret - matematik problem. Dette gælder også de foreskrevne og standardiserede højder af håndvaskebassin, spildevandstilslutning og vask.

højde forudindstillet i overensstemmelse med den gældende standard

Grundlæggende DIN 68.935 standarden indeholder en højde 850-950 mm i vasken top. Retningslinjer for håndvaskens højde (mere præcist, den øvre kant) er 850 mm - 85 cm. Dette gælder for alle offentlige områder og også til de lejligheder, du ikke bor i, men der udlejes.

gæstfrihed

I pensioner og hoteller - at uanset hvor gæst færdselsregler - dræn er næsten altid monteret lidt højere. I hotelbranchen er standardstørrelsen 90 cm.

Handicapvenlige funktioner

Hvor er dog tilgængelig, så tilgængelige for handicappede giver en anden standard, nemlig DIN 18025, et meget lavere niveau. Der dræn skal nødvendigvis være i en højde, der er mindre end 84 cm, er 80 cm standard her som standard.

forbindelse mellem afladningsniveau og vandområdeniveau

De forskellige niveauer i bassinet naturligvis også nødvendiggøre forskellige højder for dræning. Selvom "højden over færdig gulv" er teknisk korrekt, er det normalt lettere at planlægge den anden vej rundt.

Vores nedenstående tabel er at gøre dit liv lidt lettere:

vask højdestandard værdi for udledning højde
85cm50-56 cm over jorden (= standard monteringshøjde)
forskellige højder29-35 cm under vasken top

I såkaldt Ekscentriske udtag (med håndtag) bør tilsættes omkring 2 cm i forhold til den sædvanlige stopprocedure. Bevist for praksis - men det er bare en vejledning: 32 cm med excentrisk ventil og 30 cm med stoplukning.

Tips og tricks Hvis du ikke ønsker at leje lejligheden, kan du selvfølgelig hænge din vask så højt som du vil. På de fleste ergonomiske men er i niveau med toppen på præcis 50% af højden, og hvis du er i tvivl (for forskellige størrelse personer i husstanden), den mindste af de højder.
Del med venner

Forlad din kommentar