Sudoper - koji se materijal preporučuje?

Oblaznici nisu uvijek izrađeni od keramike. Zapravo, postoji niz vrlo različitih materijala koji se koriste za proizvodnju umivaonika. Koje su mogućnosti ovdje i koje osobine imaju pojedini materijali, pročitajte ovdje.

Sink materijala

Keramika je i dalje najčešći standardni materijal. Osim toga, međutim, brojni drugi materijali koriste se u sudoperima. Najvažniji su:

  • mineralna cast (najviše usporediva alternativa keramike s vrlo sličnim svojstvima)
  • staklo neolita
  • Ecomalta Geacryl, Tecnoril i Corian

svojstvima pojedinih materijala su vrlo različite, kao što su cijene. Mnogi su materijali dostupni samo u ograničenom izboru nijansi ili čak u jednoj boji.

svojstva materijala

materijalaPosebna svojstva
keramičkistandardnog materijala, sjajna, gusta i higijenske površina, nema običaj proizvodnje moguće
mineralnih odljevakeramičke vrlo slične usporediva svojstva, Masovna proizvodnja je moguće, dodatne oblike moguće interakcije
stakloizbor elegantan, vrlo visoka u boji ( više od 200 boja), stabilan i neosjetljiv,
neolita kiseline otporneporculan keramika, mehanički i veće opterećenje od keramike, otporno na ogrebotine, potpuno zatvorena površina
Ecomaltavrlo visoke čvrstoće, elastičnosti, dimenzionalno stabilne, prozračna površine, vrlo izdržljiva, superiorni optika
Geacrylmineralni materijali, visoki sjaj, savršeno ujednačen izgled, 10 boja na raspolaganju, izgleda keramike
Tecnorilakril vezani materijal, sličan Corian, vizualno i Geacryl
Corianza 50 godina u uporabi, skuplji od Tecnoril ali usporedivim svojstvima, često također se koristi u komercijalnim područjima

Širenje pojedinih materijala

Keramičke umivaonice su i dalje najčešće korištene u većini područja. Lako je čistiti, neosjetljiv i otporan na različite kemikalije kao što su boja za kosu. U većini slučajeva klasična keramika će biti najbolja alternativa koju možete pronaći.

Ako želite posebne dizajne ili poseban izgled, ali to izgleda drugačije. Onda biste se svakako trebali baviti alternativnim materijalima.

Savjeti i trikovi Mineralni lijevanje je mnogo lakši u usporedbi s keramikom i može se lako bušiti bez rizika od loma. Ogrebotine se lako mogu popraviti i sve površinske štete mogu se lako popraviti. U nekim slučajevima, to može biti argument za mineralnu lijevu umjesto keramike. Međutim, mineralni lijev je osjetljiv na neke boje za kosu (mrlje) i na visoke temperature (iznad 65 ° C).
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar