Plexiglas vända

Bygg En extremt populär byggmaterial är plexiglas, även känd som akrylglas kända. Eftersom det också uppskattas genom hemförbättring så skulle termen "hobbyglas" kunna etablera sig. Plexiglas är lätt att maskinera mekaniskt. Men akrylglaset är mycket mer flexibelt - i ordets sanna ord. Eftersom plexiglas kan du också böja utmärkt. Nedan har vi skapat en lättförståelig guide för böjning av plexiglas för dig.

Mångsidig akrylglas

Plexiglas finns i många olika tjocklekar. Dessutom är det klart, men också tillgängligt i färg eller mjölk (halvtransparent). Det kan redigeras mycket bra.

  • såg borra
  • tur

Bockning av plexiglas

Bock men kräver lite övning. Därför bör du först försöka på ett träningsstycke. Eftersom plexiglas måste ha rätt temperatur att böja. Om det inte är tillräckligt varmt kan det förekomma sprickor i böjningen som inte är särskilt vackra, särskilt med transparent akrylglas. Men om du värmer det för hårt, så glider konstglaset långsamt och bubblor kan bildas.

komplexa eller på kanterna vända

Vill du deformera en plexiglasplatta komplex (så ingen kant böja), måste du att värma det jämnt på båda sidor. Detta görs bäst i en ugn - rätt storlek givetvis. Du kommer dock troligen att böja akrylglas längs en kant, så vi har lagt ut vår guide för det.

en steg-för-steg-instruktioner för att böja plexiglas

  • Plexiglas
  • varmluftsfläkt med en långsträckt munstycke
  • vice
  • metallskena, alternativt speciell negativ form
  • värme godtagbart timmer (t.ex. tropisk lövved)
  • minst 2 långa remsor
  • klämmor utan plastbeläggning
  • värmebeständiga arbetshandskar

. Förberedande arbete

Du kan behöva trimma en metallskena först. Det ska alltid vara något längre än plexiglaset. Alternativt kan du använda ett brännbart tropiskt trä i stället för metallskenan. Detta minskar risken för att metallskenan blir för varm. Eftersom en värmekälla borde du aldrig komma i direkt kontakt med akrylglas - uttryckligen, om det är för varmt eller kan vara.

2. Kläm akrylglaset

Kläm fast metallskenan. Sätt plexiglaset på metallskenan. Rikta det mot skenan så att bockkanten är densamma som skenan. I syfte att skydda den akrylglas, klämma i toppen av trä järnväg, även med kanten vid den slutliga böjningslinjen (dvs i linje med den underliggande metallen eller lövträd skena).

På framsidan av plexiglaset (den sida som ska böjas nedåt) spänns den andra träskenan. Det är optimal om sektionen för att vara böjd plexiglas yta ses endast cirka en till två centimeter mellan två träribbor är. Särskild funktion: Kläm den yttre skruvklämman så att den skruvar uppifrån och visar också den långa skruvklämmans axel uppåt. Använd den senare som en hävarm. Das 3. Uppvärmning från plexiglas

Nu kan du börja värma. Värmen måste vara enhetlig över hela ytan. När akrylglaset når sin optimala temperatur är det svårt att bestämma. Därför bör du först träna på ett skräp från samma konstglas. Det är bäst att försöka igen och igen med lätt tryck för att böja plexiglaset. Tryck dock med mycket känsla. Om akryl inte är tillräckligt mjukt kan det bryta. Das 4. Böjning från akrylglas

Nu kan du böja plexiglaset. Dra sidan för att böjas jämnt tills önskad böjningsvinkel är uppnådd.

5. Efter böjning

Nu, vänta tills plexiglas kyls till cirka 50 till 60 grader, innan du tar ut den ur din "bender".

Tips och TricksBei längre böjningskanter du bör ha en hjälpare, åtminstone, med böjen Plexiglas tillsammans du können.Wollen nå en mycket specifik vinkel när bockning, också en motsvarande negativ form av metall eller lövträ fertigen.Bei böjningsteknik som beskrivits mottagna I plexiglasen, en skarp kantad böjning. Du vill uppnå en rund böj, måste du också använda en motsvarande negativ form.

Har aldrig böjt akrylglas, de första projekten bör genomföras med plexiglas, som inte är mer än högst 5 mm - tunnare, för att lättare böja den.

Dela med vänner

Lämna din kommentar