Ovn - fakta

Chokket er ofte stor, når de første rustne punkter dukke op i en forholdsvis ny ovn. Afhængigt af hvor risten er placeret, kan du endda selv reparere denne skade. Hvorvidt producenten kommer mod dig i en forordning afhænger primært af dine forhandlingsevner og alder af ovnen.

Blæser rustning

De ventilatorer, der leverer luften i ovnen, er ofte lavet af meget tyndt plademetal. På grund af den stærke udvikling af fugt i mange bagningsprocesser, vil dette svage ark selvfølgelig begynde at rust hurtigt. Men da der ikke udøves tryk på ventilatoren under bagning, vil ventilatoren sandsynligvis ikke helt falde fra hinanden. Irriterende er imidlertid de små rustkrummer, der er spredt i fødevaren. Erstatte

  • blæseren kan
  • Fan udvide og med klar lak spray til ovne

bundplade rust ved

Mere problematiske er, når bundpladen i ovnen ved ruster langsomt. I bunden af ​​ovnen er det let at få lidt fugt ved bagning eller stegning. Det skal altid fjernes straks. Men også det brændte smørefedt spiser gennem ovnens bundplade.

Emalje belægning

Hvis du mærker rusten i bunden af ​​ovnen, skal du handle hurtigt. Når du er et ægte hul i jorden, kan du næsten ikke gøre noget andet. Før arket er rustet igennem, skal det beskyttes igen med en belægning.

Der er varmebestandige flydende emalje i hardwareforretningerne. Ofte er dette dog kun tilgængeligt i hvidt. Ovnen er derfor ikke bedre, så ikke nødvendigvis. Det er ikke nok at bruge radiatormaling, da det ikke er så stærkt varmebestandigt. Selv når du bruger clearcoat, er det vigtigt at være opmærksom på det temperaturområde, op til hvilken malingen kan bruges.

  • jorden grind
  • emaljering spredning
  • muligvis også med klar lak segl
Tips & TricksDie De fleste producenter har straks fra forkert håndtering af ovnen tilbage, når du ringer kundeservice på grund af rust. Enten beskylder du dig for at bruge for stærke kemiske rengøringsmidler eller har introduceret for meget fugt i ovnen. Desværre er kun nogle få producenter villige til at refundere dig for omkostningerne ved en reparation selv i garantiperioden.
Del med venner

Forlad din kommentar