Koliko dugo treba zidne boje presušiti - i što vam to može pomoći?

Nakon što je nova boja prekrila zid, odmah ga želite osušiti. Budući da je moguće samo izbrisati drugi sloj ili izbrisati namještaj i slike natrag u mjesto. Nažalost, strpljenje je potrebno u ovoj situaciji, iako moderne zidne boje imaju relativno kratku sušnu sezonu. Naravno, postoje i metode ubrzavanja.

Što je važno koliko brzo zidne boje dobivaju suho?

Nekoliko čimbenika određuje koliko brzo - ili polako - zidna boja suši. S jedne strane, konzistencija i sastav prirodno utječu na vrijeme sušenja, ali s druge strane, uvjeti na licu mjesta imaju odlučujući učinak:

  • Deblji sloj boja polako se suši nego tanji. Štapić Na upijajućim površinama, zidne boje suše vrlo brzo.
  • Uz dobro prozračivanje, zidna boja može biti iznenađujuće suha brzo.
  • Topla temperatura okoline također pomaže isušivanjem.
  • Međutim, prebrzo sušenje također može dovesti do pukotina i skupljanja, tako da površina uvijek mora imati samo srednji apsorpcijski kapacitet i bez potpune napetosti u sobi.

Koliko je vremena potrebno da se osuši boju s emulzijom

Većina zidnih boja su boje za emulziju, koje su među bojama koje se brzo suše u svijetu boja: obično se mogu oslikati nakon najviše 5 sati.

Da biste bili na sigurnoj strani, pažljivo proučite upute za upotrebu zidne boje - i provjerite gotovu prevlaku nježno dodirujući prste kako biste vidjeli je li već suha.

To možete učiniti tako da se zidna boja osuši bolje

Ako zidna boja zahtijeva posebno dugo vrijeme za sušenje, možete upotrijebiti sušilo za kosu kako bi lagano pomogle na maloj površini ili instalirate ventilator na jednoj zidu.

Budite oprezni da ne zagrijavate prevlaku previše da biste izbjegli gušenja ili stvaranje ružnih pukotina sušenja. Jednostavno pravilo vrijedi: Debeli se slojevi rastu, a ne tanki.

Savjeti i trikoviNaturalno, teži se "pravedan" ukazati usporeno sušenje debelih slojeva boje malo, ali to može biti prilično očito. Uglavnom, strpljivost i dovoljno svježeg zraka su još uvijek najbolji "desiccants".

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar