Hoe het werkt: droge dekvloer leggen

Droge dekvloeren besparen veel moeite en vooral droogtijd in vergelijking met conventionele vloeibare dekvloeren. Het kan ook zonder hulp alleen worden geïnstalleerd en stelt geen eisen aan de kennis van mengverhoudingen, gietvloerhoogten en constructiemethoden, zoals met vloeibare dekvloeren. Bovendien zijn slechts heel weinig gereedschappen nodig. Droge dekvloeren kunnen op elk moment van het jaar en op elke temperatuur worden gelegd. Hier een korte installatie-instructies.

De vereiste vloerelementen, egaliseermiddel, kleefstoffen, dakbedekking latten, liniaal, een lange niveau een bord voor de afdekking van de balansmassa het monteren van de balk elementen tape en handcirkelzaag. Misschien een draadloze schroevendraaier en voldoende passende schroeven, als ze niet alleen de platen vastplakken.

Controleer de grond De bodem moet - zoals alle dekvloeren - schoon, droog, stofvrij en zo plat mogelijk, met droge vloeroneffenheden maar anders automatisch genivelleerd door de egalisatie:

stap eerst

Stap 2: Het grootste

Bevestig de rand isolatiestrook op de juiste hoogte, markeer de grootste hoogte van de egalisatie langs de wand en sluit de deur met een Sill op grondniveau. De kiphoogte moet zodanig zijn dat de hobbels op elk punt minstens één centimeter hoog zijn, het is raadzaam om nog eens 10 procent aan deze vastgestelde waarde toe te voegen.

Stap 3: Het egaliseermiddel gegoten

door periodiek ongeveer 20 centimeter breed dam van egalisatiemiddel waarop vervolgens respectievelijk past een daklat en lijnt de bovenrand van de aangegeven op de wandhoogte bed. Zorg ervoor dat de daklatten exact zijn uitgelijnd met de waterpas. Dan kunt u de gaten tussen de latten vullen met nivellering en aftrekken met een Abziehlatte. Verwijder vervolgens de daklatten en vul de delen in en trek voorzichtig weg. Gebruik de waterpas om de vlakheid van de nivelleerpad te controleren. Er wordt altijd gewerkt op de muur tegenover de deur naar de deur.

Stap 4: Installatie van de balkelementen

Snijd de balkelementen - idealiter met de cirkelzaag - af en breng aan met lijm en schroeven. De nivelleerpad mag niet worden betreden zonder een deksel om ongelijke compressie of compressie en dus later holtes tijdens de installatie te voorkomen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter