Kako to radi: Polaganje suhih estriha

Suha estriha štedi puno truda i posebno vremena sušenja u usporedbi s konvencionalnim, tekućim glazurama. Također se može instalirati samostalno bez pomoći, a ne zahtijeva znanje omjera miješanja, visine estriha i metoda gradnje kao i tekućih estriha. Osim toga, potrebni su samo vrlo mali alati. Suha estriha mogu se postaviti u bilo koje doba godine i na bilo kojoj temperaturi. Ovdje su kratke instalacijske upute.

Potrebne podni elementi, izravnavajuće mase, ljepila, krovne letve, lenjir, dugo razini, dasku za naslovnicu uravnoteženja mase u ugradnju estriha elemente trake i prijenosni kružnu pilu. Možda bežični odvijač i dovoljna količina podudarajućih vijaka, ako ne samo drže ploče.

Provjerite tlo Tlo treba - kao i sa svim estrihe - čista, suha, bez prašine i biti što više sa suhim podnim neravnine, ali inače se automatski poravnati izravnavajuće mase:

prvog koraka

Stupanj 2: bulk

Pričvršćivanje rub izolacije trake na odgovarajućoj visini, označavaju bulk niveliranje visine spoja uz zid i zatvaranje vrata s praga na razini tla. Visina dampiniranja treba biti takva da su kvrge pokrivene najmanje jedan centimetar visok u svakoj točki, preporučljivo je dodati još 10 posto na ovu utvrđenu vrijednost.

Korak 3: Spoj niveliranje se prelije

povremeno širok oko 20 cm brana za izravnavanje spoja na koji se tada primjenjuje pojedinačno krovnu letvici i poravnava gornji rub označen na visini sloja zida. Pazite da su krovne letvice točno poravnane s razinom duha. Tada možete popuniti praznine između letvica s izravnavanjem i odbiti abziehlatte. Zatim uklonite krovne letvice i popunite područja te ih pažljivo skinite. Upotrijebite razinu dima kako biste provjerili ravnost ravnine za ravnanje. Rad se uvijek izvodi na zidu prema vratima prema vratima.

Korak 4: Montaža estrih elemenata

Izrežite estrihe - idealno s kružnom pilom - ležite i spojite sa ljepilom i vijcima. Razina za izravnavanje ne smije se unijeti bez poklopca kako bi se izbjeglo neujednačeno komprimiranje ili stlačivanje, a time i kasnije šupljine tijekom ugradnje.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar