Cum se implementează frâna prețului de închiriere?

Din 1.6.2015 există așa-numitul Mietpreisbremse în Germania. Dar ceea ce incetineste exact tarifele de inchiriere? Și a funcționat pentru primele câteva luni de la introducerea sa? Pe de o parte, nu a fost încă pusă în aplicare la nivel național, pe de altă parte, trebuie încă să se decidă dacă aplicarea sa va fi de fapt efectivă pe deplin în practică.

Ideea unei frâne de preț de închiriere

Deoarece chiriile în zonele urbane au crescut în unele cazuri exploziv în ultimii ani, în conformitate cu politica, trebuie utilizată o frână de preț pentru închiriere. Acest lucru împiedică faptul că, de exemplu, atunci când un nou chiriaș se mută, chiria poate fi setată complet liber. O creștere poate fi făcută numai până la o limită care nu depășește 110% din chiriile locale. Chiriile mai mari nu sunt permise.

Excepțiile de la regula

O serie întreagă de excepții asigură faptul că efectele planificate ale frânei de preț pentru închiriere sunt reduse. Indiferent dacă sunteți sau nu afectat de noua reglementare, este prezentat la scurt timp de către Lexware. Acolo veți obține și o carte electronică gratuită cu detalii suplimentare.
Regulamentul se aplică inițial numai locuințelor. Nu se aplică închirierea sau închirierea spațiilor comerciale. Leasingurile care au fost soluționate înainte de introducerea frânei nu sunt afectate. Prețurile de închiriere existente nu trebuie modificate. Chiar dacă ultima chirie era deja peste limita admisă de 10%, noile contracte de leasing pot fi încheiate pentru același preț și nu trebuie să fie ajustate în jos.

Frâna cu prețul de închiriere nu se aplică, de asemenea, clădirilor renovate sau noi. Clădirile noi includ toate clădirile care au fost locuite pentru prima dată după 1.10.2014. În cazul renovărilor, aceste lucrări trebuie să fie atât de cuprinzătoare încât să coste cel puțin o treime din costul unei clădiri noi comparabile. Frâna de închiriere se aplică numai în orașe cu penurie de locuințe, care au fost determinate de statele federale competente și nu la nivel național.

Punerea în aplicare până în prezent

În primul rând, prețul de închiriere frână a avut exact opusul obiectivului real. În lunile care au precedat introducerea, aproape jumătate dintre proprietarii privați germani și-au majorat chiriile - în special în München și Düsseldorf. Până în prezent, distribuția geografică în Bavaria, de exemplu, este similară cu o pilă de mătase. Într-o comunitate este, în următorul nu. Acest lucru creează inegalități nedrepte.

Experiența inițială arată că mulți proprietari nu aderă la frâna prețurilor de închiriere și că nu este atât de ușor pentru chiriași să obțină acest lucru în pierdere. Mai mult decât atât, în special în orașele afectate, lipsa locuințelor este atât de ridicată încât este bucuros că și-a găsit un apartament. Prin urmare, mulți se tem să-și curețe proprietarul cu privire la suma chiriei.

previziuni Evoluțiile viitoare sugerează că proprietarii de proprietate se va abține de la renovari minore în viitor, doar pentru a face mai târziu totul dintr-o dată, și apoi să ridice chiriile fără limitare. Stabilirea indicelui chiriei locale este problematică și probabil va oferi în continuare litigii. Având în vedere acorduri similare în trecut în Spania și Statele Unite, de asemenea, că spațiul de locuit existent este împărțit inegal din ce în ce mai mulți oameni care devin fără adăpost și familii care trăiesc cu copii într-un spațiu mic este de temut. O eliminare a deficitului de locuințe în unele orașe nu este în prețul de închiriere frână în vedere.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul