Kako kontrolor radi s noćnim spremnikom za grijanje?

Noćni spremnik za grijanje nema regulatora i ne može se sam postaviti kao i drugi grijalice. Kako kontrola radi s grijačima za noćno spremanje, možete pročitati ovdje.

Ponovno prilagođavanje rijetko je moguće

Čista noćna grijanja ne nude nikakvu mogućnost reguliranja količine topline. Međutim, postoje grijači za noćno skladištenje s puhaljkom - za bolju raspodjelu topline i brže grijanje - i one s dodatnim ugrađenim dnevnim toplinskim grijanjem kako bi se nadoknadila spontano kretanje temperature do nečega.

Međutim, u noćnom spremniku za grijanje, količina topline regulirana je samo izmjerenom vanjskom temperaturom. Ovisno o tome koja vanjska temperatura prevladava, stvara se veća ili manja količina topline i pohranjuje se u blokovima za pohranu. Za određivanje potrebne količine topline, takozvani regulator naplate je odgovoran. Auf Vrijeme punjenja razlikuje se ovisno o dobavljaču električne energije i obično je između šest i deset sati u vremenu niskog opterećenja, obično noću.

Tijekom dana, samo količina topline pohranjene u jezgri uređaja i prethodno napunjena može se polagano i ravnomjerno otpustiti u prostoriju. Kontrola toplinske snage tako potpuno funkcionira u slučaju grijača za noćnu pohranu i ne može se utjecati.

Grijači za noćnu pohranu s sobnim termostatom

Grijači za noćnu pohranu, koji koriste termostat u sobi za upravljanje ventilatorom ventilatora, nude lagani porast udobnosti. Sobni termostat neprestano prati sobnu temperaturu i spušta se ispod zadane vrijednosti. Ventilator dodatno puše toplom zrakom u sobu - sve dok se temperatura prostorije ponovno ne poveže.

Budući da se samo toplina koja se pohranjuje unutar uređaja, ovdje se ne naplaćuje nikakva dodatna potrošnja energije ili troškovi grijanja, osim za rad ventilatora. Fleksibilno upravljanje pomoću sobnog termostata omogućuje, međutim, kompenziranje kratkotrajnih i kratkotrajnih promjena temperature unutar prostorije - na primjer, nedugo nakon otvaranja prozora.

Time se osigurava da se temperatura prostorije uvijek održava konstantnom iu slučaju fluktuacije, kao što je ventilacija. To pruža veću udobnost, jer bi inače ista toplinska snaga inače nadoknadila promjene temperature u prostoriji tijekom dugog vremenskog razdoblja.

Savjeti i trikoviGrijači za grijanje s vremenskim osvjetljenjem nisu samo najneefinktičniji ali i najmanje grijani u usporedbi s drugim vrstama grijača. Za veću udobnost i manje troškove, svakako je vrijedno zamijeniti noćni spremnik za moderniji oblik grijanja.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar