Kako se borite protiv plijesni u montažnoj kući?

To smrdi, je neugodno i štetno: plijesan u kući. Svi su ga vjerojatno "iskusili", ali odakle dolazi? A iznad svega: što se može učiniti protiv plijesni u montažnim kućama? Sljedeći članak daje odgovore na ta pitanja i više informacija o temi plijesni.

Kako se plijesni razvijaju u kući? Ali najvažniji izvor vlage je sam čovjek: u kućanstvu od četiri osobe, samo ljudsko tijelo proizvodi 12 litara vodene pare dnevno. To bi trebao biti pravilno obrađen: Ventilacija pomaže ovdje, jer svježi zrak prodire tako brzo. Nedjelotvornim, međutim, neprekidno su nagnuti prozori; ne stvaraju dovoljno razmjene topline i otpadne energije.

Postoji li posebna opasnost kod montažnih kuća?

Prirodno, kalup se može lakše širiti ako je struktura kuće "curila". U montažnim kućama, kako su ih gradili prije 50 godina, naravno, postoji veći rizik od kalupa nego u današnjim čvrstim kućama zbog "svjetlosne" konstrukcije.

Međutim, trend u montažne kuće postaje masivnost, tako da je rizik od plijesni u modernom montažne kuće je samo kao niska kao i one rasponima.

Ima li još nešto za razmatranje?

Jedan od najčešćih razloga za razmnožavanje plijesni su građevinski nedostaci: Dakle, ako se osjećate da je plijesan širi, ostaviti svoje Gotove ispitan za strukturne nedostatke, kao što su pukotine.

Pregled Slijedeći pregled sažima širenje razloge kalupa opet zajedno:

visoke vlažnosti

  • građevinske nedostatke Nestručno prozračivanje
  • topline propagacije u podrumu
  • Savjeti i trikovi Koristite termometar sa zaslonom vlažnosti; tako da možete izbjeći širenje kalupa unaprijed i zadržati kritičnu 60% ograničenje na umu.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar