Hoe herken ik de kwaliteit van een muurverf?

renovatie muurverf, natuurlijk, verschillen niet alleen in prijs, maar dit is de meest voor de hand liggende functie van de plank. Ze hebben ook een breed scala aan verschillende kwaliteiten, van echt goedkope tot hoogwaardige verven. Gelukkig is de echte waarde van een muurverf al te zien voordat je iets koopt, kijk maar eens goed naar het etiket van de container!

Wat zijn onze normale muurkleuren?

regelmatige muurverf van de hardware opslag worden ook wel dispersieverven, ze bestaan ​​uit fijn verdeelde kunststofdeeltjes in het oplosmiddel water en een zekere hoeveelheid pigmenten. Hoe meer pigmenten, hoe hoger de opaciteit - en ja, hoe hoger het bindmiddel, hoe beter de hechting.

De gebruikte harsen zijn meestal acrylaten of polyvinyl die in eerste instantie verspreid in het water, maar na drogen niet meer in water oplosbaar. Soms lossen ze echter weer op bij het overschilderen, wat niet bepaald een kenmerk van hoge kwaliteit is.

Kwaliteitseigenschappen van muurverven: daar moet u op letten!

Een belangrijke kwaliteitsfactor wordt beschouwd als de opaciteitsklasse die op elke verfemmer moet worden vermeld. Als vuistregel geldt hoe hoger de dekking, hoe minder lagen je moet knippen! Hier vindt u een overzicht van de vier klassen:

ondoorzichtigheid klasseondoorzichtigheid
Klasse 1minste 99,5%
Klasse 2minste 98%
Klasse 3minste 95%
Klassse 4minder dan 95%

Zelfs een paar procentpunten kan een overweldigend effect hebben Om die reden is het in de meeste gevallen de moeite waard om kleuren van opaciteitsklasse 1 te gebruiken. Dit geeft je de hoogste kwaliteit en zal je waarschijnlijk wat werk en een hoop zenuwen besparen.

Daarnaast is de natte slijtage lessen worden beschouwd als belangrijk criterium als het gaat om het bepalen van de kwaliteit van een muurverf. Deze zijn als volgt verdeeld:

Natte slijtage klasseeffectKan gebruikt worden voor ...
Klasse 1 non-marking - beste kwaliteit... high traffic kamers van alle soorten
Klasse 2 slijtvast... hal, kinderkamer, keuken ..
Klasse 3wasbaar... normale leefruimten.
klasse 4duidelijke slijtage... utiliteitskelders en schuren.
Klasse 5hoge slijtage... bij voorkeur helemaal niet.

Let ook op de opbrengst van de muurverf!

Controleer ook als voorzorgsmaatregel hoe hoog de opbrengst van de geselecteerde muurverf is. Dit wordt beschreven in liters per vierkante meter en laat zien hoeveel geld je moet uitgeven aan een eenvoudig geverfd gebied.

Tips & TricksAlleen vertellen wat uw hoogwaardige muurkleur kost per vierkante meter ruimte. Vergelijk deze prijs met andere verven van vergelijkbare kwaliteit, omdat sommige producten eenvoudigweg te duur zijn.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter