Hoe krijg ik schimmel uit de bank?

Schimmel wordt gemaakt in een vochtige omgeving, dus u moet altijd een bank zo droog mogelijk houden. Soms dwaalt vocht van de koele buitenmuur rechtstreeks in het meubelstuk wanneer de bank te dicht bij het meubel geparkeerd staat. Zelfs een te natte reiniging kan tot schimmel leiden! Als de schade eenmaal is, is het niet zo eenvoudig om het op te lossen. Sch Daarom is schimmel een echt probleem op de bank

De beschimmelde plekken die u kunt zien, zijn helaas slechts het topje van de ijsberg. Het fijne netwerk van hyfen is vaak niet zichtbaar voor het blote oog, dus u moet ervan uitgaan dat de schimmel zich verder heeft verspreid dan verwacht.

Bovendien zijn schimmels uiterst schadelijk voor de gezondheid, hun sporen hopen zich op in de adem en komen in de longen. Daarom is het nodig om de besmetting zonder residu te verwijderen, wat nogal moeilijk is.

Dus misschien kun je je bank redden

Eerst moet de bank natuurlijk droog zijn, zodat de schimmel zich niet verder kan verspreiden. Als de schimmel slechts oppervlakkig is ingeslagen, kunt u deze met isopropanol doden - op voorwaarde dat uw stof dit verdraagt.

Adembescherming aantrekken en handschoenen aantrekken. Vorzugsweise Zet de bank bij voorkeur in de frisse lucht.

  • Wrijf alle aangetaste gebieden af ​​met een isopropanol-doek.
  • Laat de isopropanol bij voorkeur drogen in de zon.
  • Zowel de alcohol als de zonnestralen hebben een dodend effect op de schimmel. Als het je echt lukt om alle getroffen gebieden te bereiken en de bank daarna droog te houden, heb je de paddenstoel waarschijnlijk verbannen.
  • De domper: je weet het niet zeker!

Er is echter geen zekerheid dat uw bank echt schimmelvrij is: sporen kunnen nog steeds de kamer binnenkomen zonder dat u het merkt. Bovendien blijft de bestaande foxing bestaan.

Tips & TricksAlleen omdat u nooit helemaal zeker bent, raden wij u aan om op dat moment een beschimmelde bank weg te doen of de bekleding volledig te vervangen door de hoes. Alleen dan kun je er zeker van zijn dat je de schimmel hebt verslagen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter