Hvordan kan du håndtere gammelt asbest i prefabrikkerte hus?

Hvis du er interessert i eller eier et prefabrikkerte hus, vil du sannsynligvis også vite hva den består av. I denne artikkelen vil vi forklare alt du trenger å vite om asbest, dets egenskaper og farer, og hvordan du kan kvitte deg med en omorganisering.

Hva er asbest uansett?

Hvilke løsninger er tilgjengelige?

Hvis ditt prefab hus ble bygget før 1980, bør du sjekke det for asbest. Hvis du er sikker på at huset ditt er forurenset med asbest, kan bare en profesjonell oppussing fra et spesialfirma hjelpe. Hun har spesialisert seg på slikt arbeid og er for tiden kjent med de nødvendige beskyttende tiltakene. Åndedrettsvern og ansiktsmasker er obligatoriske her.

Typer av rensing

Det er flere måter du kan "frigjøre" huset ditt fra asbest. Følgende liste viser tre alternativer du kan velge mellom.

  • Fullstendig fjerning av asbest fra huset: Absolutt en dyr, men også effektiv metode. Det er ikke bare kostbart, men også tidkrevende, da huset ditt bokstavelig talt "tas fra hverandre".
  • Tetning av overflater: Ikke så dyrt som det første alternativet, men dette arbeidet må gjøres svært nøye for å få et effektivt resultat.
  • Byg oppdelte vegger: Det siste alternativet er å dekke asbestholdige flater med et annet lag. Hvis dette er gjort riktig, kommer ikke asbest inn i luften.
Tips & TricksTouch raskt: Hvis det er mistanke om asbest, invester nå i en oppussing enn senere.
Del med venner

Legg igjen din kommentar