Een lopende graafmachine lopen - zo kun je het leren

Grote en zware bouwmachines, vooral graafmachines, is op zichzelf een grote fascinatie voor veel mensen. Nogmaals, iets heel bijzonders is de lopende graafmachine: op een uitdagende manier op steile hellingen graven, hier wordt gewerkt, de graafmachine doet bijna ongelooflijke verwikkelingen in de situatie. Waar te leren autorijden, lees hier.

Loopgraafmachine

Behalve de Beien is de lopende graafmachine een heel gewone graafmachine, zoals bekend is van bouwlocaties. De poten zijn echter iets heel bijzonders in de lopende graafmachine: in plaats van een wiel of rupsband zitten op de lopende graafmachine onder de cabine zogenaamde "looppoten", die onafhankelijk van elkaar kunnen worden bestuurd en uiterst flexibel zijn.

Op deze manier kunt u zelfs op zeer moeilijk terrein vooruit komen of een stabiele staande positie vinden. Op elke "Radbein" staan ​​in feite ook nog Abstützfüsse.

Bodemvrijheid tot 1,5 m en getijdediepten tot 2 m zijn mogelijk bij lopende graafmachines, de zwaardere modellen wegen tot 10 t. Lopende graafmachines kunnen zichzelf zelfs op de achterkant van een vrachtwagen hijsen dankzij hun speciale manier van voortbewegen (lopen).

Speelplaatsen voor mannen

Het besturen van een zware graafmachine of wiellader is de droom van vele "echte jongens". De ervaring die je jezelf kunt verwennen - op zogenaamde mannelijke speeltuinen. Schwer Er is zwaar materieel in het weekend en kan uitgebreid worden getest voor een paar uur in een open-pitomgeving. Het plezier is niet goedkoop (ongeveer 120 EUR per uur) en afspraken zijn vaak zeldzaam in de populaire bouwmachines in het weekend, maar je kunt het plezier in ieder geval ervaren met een beetje geduld en verandering.

Een kenmerk als de lopende graafmachine kan niet op dergelijke speelplaatsen worden gevonden. Het zou ook veel te gevaarlijk zijn, omdat in de gebieden waar meestal mobiele graafmachines worden gevonden, veel gevoel en ervaring nodig is om veilig te bewegen en niet te crashen.

Opleiding voor het besturen van een lopende graafmachine

In principe zou een bekwaamheidsbewijs voor de bediening van grondverzetmaterieel voldoende zijn voor gebruik op de bouwplaats: in het wegverkeer worden de graafmachines normaal niet bewogen.

Alleen de hoofdproducent Menzi Muck in Zwitserland biedt echte training, waaronder rijtraining en cursussen voor deze specifieke graafmachine. Iedereen die een lopende graafmachine wil besturen, moet echter een zeer hoog niveau van coördinatievaardigheden hebben - en een voorliefde voor elektronische bedieningshulpmiddelen, zonder welke u nauwelijks kunt bewegen.

Tips & TricksOok bij THW zijn sommige lopende graafmachines al lang in gebruik als zogenaamde rescue-spin.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter