Källarväggar

Även om betong kommer att användas som platsgjuten betong eller prefabricerade delar alltmer i moderna nya byggnader kommer att bricked över hälften av källaren. Förutom att du väljer rätt typ av sten för stabilitet, måste tätningen utföras på rätt sätt.

Black pan och stentyper

Väggarna i en källare kan utföras av erfarna självare med en hög andel av själv makt. Detta kan spara mycket pengar på Kellerbau. Tegelkällaren kallas i jargongen "black tub". De färdiga väggarna är förseglade med svart bitumen.

en "badkar" består av särskild betong och är tekniskt mycket komplicerat. Därför kan endast ett specialistföretag utföra denna källarvariant expert. Källarkonstruktionen är föremål för godkännande i varje version. Standarder anger material och design. För källarens väggar är sex olika stentyper tillåtna.

  • Vägg
  • Brick
  • kalksandsten lättbetong block stenar
  • lättbetong hålblock
  • lättbetong fast tegel

betongberäkningsblocken faktorer och förstärknings

Vid beräkning av stabilitet mera kraft influenser måste beaktas innan väggarna i källaren. fastställs spänningsriktningen av väggarna, bördan av den inställda på väggarna Byggnad Golv och den laterala tryck jorden. Det finns den horisontella och biaxiella lastöverföringsmetoden.

Olika väggförstärkningar är monterade för ytterligare stabilisering. I horisontell bädd lederna armeringsjärnstänger är införda in i bruk mellan stenraderna. En vertikal förstärkning kan monteras på ihåliga block och formade block. Här är de järnstänger insatta uppifrån in i väggen och fixerades med flytande cement.

Som neuralgisk poäng för tätning av tegelkällarväggen källaren sulan giltigt. Här måste också godkännas, tätningar i vertikala och horisontella riktningar noggrant och ordentligt kombineras.

Tips & tricks Om ditt hem är byggt i ett område med hög grundvattennivå, med risk för översvämning eller sluttning är ofta omöjligt att undvika en "badkar".
Dela med vänner

Lämna din kommentar