Att göra aluminium i form, färg och funktion.

En av de mest fördelaktiga egenskaperna hos den vanligaste metallen är den nästan totala bearbetningen. Som en mjuk metall ställer vissa arbeten speciella och höga krav på bearbetning. Vid den optiska ändringen och förseglingselektromagnetismen måste appliceras.

Optisk förändring

Överallt kan ytorna bearbetas både kemiskt och mekaniskt såväl som elektromagnetiskt. Mekaniskt anpassad genom etsning, borstning, filmning och märkning. Mattning av aluminium kan också ske mekaniskt, men kan även uppnås genom önskad oxidering under anodisering.

Kemiskt kan ytan ändras genom betning. Elektromagnetiskt genom processen med anodiserande färgförändringar görs, vilka också har en tätningskaraktär. Typiska bearbetningsmetoder innefattar svartning och döning och svärmning genom att aluminium oxideras elektriskt.

Former

Den mjuka metallen böjer bra och kan lätt spänna när den är ordentligt åtkomlig. Med lämplig uppvärmning kan aluminium smältas och hällas.

arkivering, fräsning, skärning, slipning och sågning är möjlig för anpassning av arbetsstycken. Eftersom aluminium värmer upp mycket snabbt och då kan ändra formen oavsiktligt är en så kallad Dremel det mest tillråda som ett skärverktyg.

Rengöring

Aluminium kan avlägsnas genom sandblästring med gammal färg. Rengöringen av tarnished aluminium kan utföras med syror eller en ny postanodisering.

Anslut

Aluminium kan lödas, lödas och svetsas. För mekanisk anslutning av aluminiumskruvning och limning är möjliga.

Tätning

För att göra aluminium mer resistent och korrosionsbeständigt, är det anodiserat. I samband med denna typ av tätning kan andra metaller också införas i oxidationsskiktet och aluminiumet kan exempelvis vara kopparpläterat, förkromat eller förgyllt.

Tips & Tricks De olika aluminiumlegeringarna skapar bearbetningsskillnader. Kontrollera på dina arbetsstycken den intensitet som krävs för borrning, skärning eller formning. Kraven måste balanseras individuellt.
Dela med vänner

Lämna din kommentar