En liten oversikt: puss grupper

Med mange divisjoner som finnes for pussing mørtel, ofte resulterer i en god del forvirring. For å gi litt klarhet, finner du i den følgende artikkelen de "offisielle" gipsgruppene, som DIN beskriver dem. Les videre her.

gips grupper i henhold til DIN

Lik første - for murverk, og all den mørtel som anvendes der, DIN 1053 er gyldig for alle mineral plaster, men den DIN V 18550. Den syntetiske harpiks gjengir blir deretter separat regulert i DIN 18558th

Mineral plaster

  • Gruppen PI omfatter alle kalkpuss, Luftkalkputz, hydraulisk kalk eller gips med hydraulisk kalk
  • Gruppen P II er alle kalksement
  • Gruppen P III er alle sementpuss

Gruppene IV og V er i alt gipsmørtel, gips sand gips og Gipskalkputze, i Gruppe V med en høyere prosentandel av gips.

Dette virkelig klart skille er dessverre komplisert ved det faktum at det fortsatt er DIN EN 13279 er parallelle med en egen - gjør inndeling i grupper på B1 til B7 - og ganske komplisert.

Som regel er det, men at det i alle fall bare bli konfrontert ved å følge produsentens instruksjoner for den tillatte plaster på et byggemateriale. Som regel, så det også sjekke for sikkerhets skyld igjen leverandørene ikke å bruke en slipende rensemiddel som ikke stopper på slutten.

kunststoffpuss er en separat gruppe omfatter

Den syntetiske harpiks gjengir, som allerede nevnt, i sin egen standard gruppe - i motsetning til de mineralske plaster de er diffusjonstette i de fleste tilfeller, som vanligvis er forholdsvis ugunstig. Likevel er de i praksis en av de vanligste typer gips.

Mineralplastene brukes ofte bare som skjult gips og brukes i dag av maskinen i de fleste tilfeller. Også lime plaster som var et par år knapt brukes i praksis har vært evnen til å behandle dem ved maskinen og ett lag igjen i høy etterspørsel.

I tillegg er det tilsvarende prosess- og bruksinstruksjoner for hver gips i DIN.

tips & triks plaster skal alltid brukes som en avslutt gips - blanding "oppskriften" er en vitenskap i seg selv og krever mye erfaring. I tillegg er god timing nødvendig.
Del med venner

Legg igjen din kommentar