Een gasfles heeft een bijna onbeperkte duurzaamheid

De duurzaamheid van een gasfles wordt om de tien jaar in Duitsland getest. Over het algemeen is een oude gasfles nog steeds bruikbaar als deze periode is verstreken. In het uitwisselingssysteem moet aandacht worden besteed aan de gestempelde of afgestempelde datum van de meest recente inspectie van de TÜV.

Wordt actief in geval van twijfel

De technische structuur van een gasfles is eenvoudig. Zolang de fitting strak en onbeschadigd is, kan een decennia oude gasfles worden gebruikt. Maar als een zwaarroest exemplaar bijvoorbeeld wordt "gevonden", moet beveiliging altijd de hoogste prioriteit hebben. In geval van twijfel wordt een controle of vervanging bij het benzinestation of in de ijzerhandel aanbevolen.

Een gasfles is verlopen als de TÜV-testdatum meer dan tien jaar geleden is. TÜV beschouwt deze periode als een voldoende en voldoende testinterval. Zelfs na deze periode kan een gasfles worden geretourneerd. Dealers en fabrikanten moeten de gascilinder laten "vernieuwen" of weggooien door de TÜV.

zoeken advies van transport

Wanneer een oude "verlopen" gasfles bevat restgas en de armaturen zijn volledig functioneel, het moet voorafgaand aan het transport worden geleegd. Het is niet verplicht om alleen lege gasflessen te vervoeren, maar het risico op beschadiging is natuurlijk lager.

Als een gasfles een twijfelachtige indruk achterlaat, kunnen gedetailleerde foto's en daaropvolgende onderzoeken bij een tankstation of een gashandelaar helpen bij de beoordeling. Een nog specifiekere mening kan worden verkregen als de flesfitting tijdens het filmen met geluid wordt gefilmd. Storende achtergrondgeluiden moeten worden voorkomen.

flestypen en levensduur

De houdbaarheid of inspectie-intervallen van individuele gas flestypen verschillen:

  • camping en technische gassen worden getest op tien jaar
  • ademlucht voor de medische sector worden
  • getest op vijf jaar tanks moeten worden gecontroleerd om de twee en een half jaar

Beide aankoop - evenals voor huurflessen, moet de volgende testtijd passen bij het geschatte verbruik. Als een gasfles meerdere jaren wordt gebruikt, moet de volgende testdatum overeenkomstig ver in de toekomst liggen.

Tips & Tricks Koop of huur alleen gasflessen die ongeveer twee jaar langer zijn dan de beoogde levensduur. Als een dealer weigert, zoek dan naar een andere provider.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter