Een duurzame balkoncoating van kunsthars

Een bijzonder praktische toepassing van kunsthars is een balkoncoating. Het weerbestendige en weerbestendige materiaal is gemakkelijk te reinigen en goedkoop om te kopen, ondanks zijn lange levensduur. Er moet aandacht worden besteed aan de bescherming tegen UV-stralen die gewone synthetische hars niet biedt en voldoende slipvastheid.

Beschermende laag of enige vloerbedekking

Een balkon is vaak een probleemkind met betrekking tot zijn structurele kenmerken. Wind, weer en regen zetten hem en vaak moeten harde stoelen en tafelpoten en plantbakken permanent bestand zijn tegen weer en wind. Daarom is synthetische hars, naast garages en voertuigschuilplaatsen, de meest populaire vloerbedekking in privéwoningen op balkons geworden. Balkon Een balkoncoating van kunsthars kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd. Het kan worden toegepast als een transparante beschermende laag op een bestaand oppervlak zoals tegels of als een onafhankelijke vloerbedekking met een eigen decor. In beide gevallen is de praktische waarde van een naadloze vloer bruikbaar.

Reparatie-effecten op bestaande bekledingen

Gedeeltelijk balkoncoatings worden ook gebruikt in het kader van renovatiemaatregelen. Harsinjecties kunnen bijvoorbeeld de stabiliteit en de conditie van oude mortel en voegmassa's herstellen. Scheuren en poreuze cement- en betonnen ondervloeren moeten blijvend gebrekkig en waterdicht zijn.

Moderne balkoncoatings van kunsthars zijn ontworpen om scheuren te dichten of te overbruggen. Op deze manier kunt u ook bestaande schade en lekken elimineren als de taak professioneel wordt uitgevoerd. Afhankelijk van de structurele omstandigheden en de keuze van de hars, kan de nieuwe balkoncoating worden getorreld, geborsteld of gegoten. Op deze manier zijn onmisbare afwateringshellingen goed uitvoerbaar.

Individuele aanpassing van de eigenschappen van aggregaten

aggregaten pas de basisbestanddelen hars en harder op de functie op het balkon. Deze omvatten de functionele aspecten:

lichtvastheid

  • diffusie gedrag
  • elasticiteit
  • slijtvastheid
  • scheuroverbrugging
  • antislip
  • UV-bestendigheid
  • name wat betreft de UV-bestendigheid moet de aankoop te worden gezorgd dat de geselecteerde hars heeft dit pand "aan boord". Sommige soorten synthetische hars kunnen geen geïntegreerde UV-bescherming bieden en moeten worden beschermd door een afwerkende beschermende coating na drogen en harden. De verstrooiing van glasmeel of fijnkorrelig zand verhoogt de stroefheid. De beschermende coating creëert ook een mat of glanzend oppervlak.

Tips & TricksDa zij gewoonlijk aangebracht met een balkon harslaag een diffusie-gesloten laag is vereist in eerdere waterschade in de wanden of de vloer balkon volledige droging en renovatie van de grond.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter