A dălți ascuți

Remodelarea dălți sau dalta doarece aparține lângă cuțite de tăiere la principalele instrumente de prelucrare a lemnului. Marginea de taiere trebuie să fie foarte ascuțită ca o lamă de ras, daltă ar trebui să fie folosită profesional. Mai jos este un ghid cu privire la modul de a ascuți o daltă perfectă.

important de știut înainte de măcinare

Vă permite să ascuți dalta sau o rangă de cunoștințe eficiente, de bază despre structura dalta de lemn este necesar. Din aceste părți există o daltă:

  • manipula fierul
  • o parte a fierului cu teșitură
  • cealaltă parte a plat (partea oglindă) fier

Formele teșite tăișului, unde lovește partea oglindă. Unghiul șanfrenului poate fi diferit. În daiile occidentale, așa cum este tradițional obișnuit, acest unghi este de 25 de grade. În dălți japonezi sau dulapuri asiatice generale, este adesea de 30 de grade. Când se lucrează mai târziu cu daltă, unghiul de degajare este determinat prin șanfren.

Diferite abordări la ascuțirea danturii

Atunci când ascuțiți o daltă, este posibil sau poate fi necesar să procedați diferit. Acest ghid include ascuțirea de obicei, rapid (în mod excepțional) ascuțirea și intensificarea unei grav îngreuneze sau tesitura deteriorat.

Piatra abrazivă

Pentru șlefuirea obișnuită este necesară o piatră orizontală sau o pietriș. Acesta trebuie să fie prezent în două grits. Multe pietre umede de măcinare sunt prevăzute pe o parte cu o granulație de 220, pe de altă parte cu o granetare de 400. Poate fi folosit și pietre de finisare mai fine, dar acest lucru crește semnificativ volumul de muncă și necesită mai multă răbdare. Schleif Grindstones care sunt preparate cu apă pot fi folosite, precum și grindstones care utilizează petrol. Dacă șanțul daltei este grav deteriorat, se recomandă șlefuirea cu mașina. Poate fi o mașină de rectificat uscată sau umedă. Important cu mașina este că are o suprafață de susținere a cărei unghi trebuie reglat.

Măcinarea convențională a daltei

Dalta este măcinată cu o șanfrenare plană într-o mișcare circulară. Este important să se garanteze că piatra vertebrală este întotdeauna suficient de umedă. Fie șlefuirea se face până când o creastă existentă este complet șlefuită.

Sau trebuie să fie șlefuită până când burr se formează cu ușurință pe oglindă. Apoi, partea oglinzii este așezată plat și numai această creastă rezultată este îndepărtată. Nu există nici o zgârietură pe partea oglinzii!

Îndoirea rapidă a daltă

În principiu, este nevoie de un microfibră numai la vârf, la convexitatea conică și oglindă. Acestea pot fi lustruite prin ridicarea ușoară a daltei pe piatră. Chill-ul nu mai funcționează. Lățimea acestui microfibră este de 0,1 mm. În ambele cazuri, șanțul este doar pe partea de șanfren!

Ascuțirea dalta masivă sau deteriorată

O mașină de șlefuit disc poate fi folosită și în acest scop. Înclinarea este măcinată până când distrugerea a fost rezolvată. Este important să vă asigurați că daltă din șanfren nu strălucește.

Sfaturi și trucuri De asemenea, alte instrumente de tăiere trebuie ascuțite și oferim, de asemenea, un ghid adecvat. Aici puteți citi despre modul de ascuțire a lamei răzuitoare.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul