A dlijeta izoštravanje

pregradnja dlijeta ili dlijeta pripada pored reznih noževa s glavnim alatima za obradu drveta. Rezni rub mora biti jako oštar kao oštrica britve, dlijeto treba koristiti profesionalno. Ispod je vodič o tome kako izoštriti dlijeto savršeno.

važno znati prije brušenja

Omogućuje vam izoštriti svoje dlijeto ili polugom učinkovit, osnovna znanja o strukturi drva dlijetom je potrebno. Od tih dijelova nalazi se dlijetom:

  • obradu željeza
  • strana od željeza s koničnim
  • drugu stranu željezne ravnu (ogledalo strani)

skošenja tvori oštricu, gdje udara u ogledalo stranu. Kut širenja može biti različit. U zapadnim talama, kao što je tradicionalno uobičajeno, taj je kut 25 stupnjeva. U japanskim ili općim azijskim dlijetima, često je 30 stupnjeva. Kada radite kasnije s dlijetom, kut klizišta određuje se preko širenja.

Različite pristupe oštrenju dlijeta

Prilikom izoštravanja dlijetom, može se ili možda trebati nastaviti drugačije. Ovaj vodič sadrži uobičajenu oštrenje, brzo (iznimno) oštrenje i oštrenje a jako otežati ili oštećeni odrezani.

Abrasivni kamen

Za običnu brušenje potrebno je prekriti kamen ili whetstone. To mora biti prisutno u dvije granule. Mnoštvo mokrih mljevenih kamenaca na jednoj je strani s 220 mrlja, s druge strane s 400 mrlja. Također se može koristiti sitnije honing kamenje, ali to značajno povećava opterećenje i zahtijeva više strpljenja. Može se koristiti Schleif Grindstones koji se pripremaju s vodom, kao i grindstones koji koriste naftu. Ako je dlijeto dlijeta ozbiljno oštećeno, preporučuje se grubo brušenje strojem. To može biti suhi ili vlažni brusni stroj. Važno je da stroj ima površinu za podupiranje čiji se kut treba namjestiti.

Konvencionalno brušenje dlijetom

Dlijeto je tlo s ravnim razmakom u kružnom gibanju. Važno je osigurati da je kamenac uvijek dovoljno vlažan. Bojanje se obavlja sve dok se postojeći greben ne sabere.

Ili se mora brusiti dok se bura ne formira lako na zrcalnoj strani. Zatim je zrcalna strana položena, a samo taj nastali greben je uklonjen. Na zrcalnoj strani nema oštrice!

Brzo brušenje dlijetom

U principu, mikrofibre je potrebno samo na vrhu, na ravnini i zrcalu konvergiraju. To se može polirati nježno podizanjem dlijeta na whetstoneu. Sustav se tada ne uklanja. Širina ovog mikrofibra je od 0,1 mm. U oba slučaja smetnja je samo na rubu skretanja!

Oštrenje masivno tupog ili oštećenog dlijeto

U tu svrhu se također može koristiti disk za brušenje diskova. Kravata se tlo dok se ne ošteti. Važno je osigurati da dlijeto na širinu ne svijetli.

Savjeti i trikoviAli drugi alat za rezanje trebao bi se izoštriti i ponuditi i odgovarajući vodič. Ovdje možete pročitati kako izoštriti oštricu strugala.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar