Living

Mulige årsaker

Tilkoblingsfeil

Hvis ovnen bare har blitt installert og tilkoblet, bør du alltid huske en mulig tilkoblingsfeil. I utgangspunktet kan koketoppene også kobles til 230 V lysstrøm i stedet for til trefasestrøm. På grunn av den høye tilkoblingsytelsen kan imidlertid bare maksimalt to av de fire kokeplatene fungere. Spesielt med eldre leiligheter er det slike tilkoblinger igjen og igjen.

Selvfølgelig kan det også være en feilaktig tilkobling (tilkoblinger feilkoblet) bak den. Imidlertid kan bare en spesialist finne ut av det med passende målinger. Dette resulterer i hvor feilen kunne ligge i belegget. Det bestemmer også om de nødvendige hopperne er på plass og hvis alle fasene er til stede ved forbindelsen.

sikring defekt

En komfyr har vanligvis tre sikringer. Ved en feil på to sikringer kan det være at to plater fortsatt fungerer, men ikke resten lenger. Sikrene er installert i ovnen og ikke synlig for lekmannen.

Defekt varmekrets

I prinsippet er det også mulighet for at en komplett varmekrets har brutt ned. I dette tilfellet kan en reparasjon være litt dyrere.

egne tiltak

Sjekk sikringsskapet dersom alle varme sikringer er byttet

  • når ovnen har nettopp blitt tilkoblet, slå av sikringene i sikringsskapet og få den sjekket av en elektriker ovnen forbindelse
  • kundeservice eller hjemme apparatet reparasjonstjeneste kommunisere
  • tips & triks nei hvis du skulle prøve en elektrisk komfyr deg selv å bli med, fullføre eller bli med. Slike arbeider må kun utføres av elektrikeren og de tilsvarende måleinstrumentene kreves for testen. Heavy current er alltid dødelig!
Del med venner

Legg igjen din kommentar